Okulumuzda eTwinning kapsaminda Hikayem Matematik projesi başlıyor

2-C Sınıf öğretmeni Mine İş okulumuzda uygulanacak olan projenin amacı,

Matematik Dersi, problem çözme kazanımlarını hikayeleştirerek yazılı ve sözlü anlatım becerilerini etkinliklerle, sanatla,oyunla, web 2.0 araçları ile disiplinler arası bir yaklaşımla kazandırarak süreci eğlenceli hale getirmeyi amaçlanmaktadır. Öğrencilerimizin özgüvenini, kavrama, problem çözme, hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını geliştirmeyi istiyoruz. Bu nedenle projenin başından sonuna kadar etkili kurgulama, hikayeleştirme, okuma- yazma-anlama, problem çözme ve sanatsal çalışmalar yapılacak, okuma sevgisi kazandırılmaya çalışılacaktır.
Proje ile; öğrencilerin matematik kazanımlarını hikayeleştirme ile daha kolay kavramalarını sağlayarak, problem çözme alışkanlığı kazandırma sürecini eğlenceli hale getirerek başarılı bir eğitim -öğretimin temelini atmayı hedeflemekteyiz. Öğrencilerin aktif katılımı ile kendi öğrenme süreçlerini yönetirken teknolojik araç kullanımı ve web 2.0 araçları kullanımını ve etkili öğrenmelerini sağlayacağız.

Velilere proje ile bilgi verilip gerekli izinler alınmıştır.